Τι καναπέ να αγοράσω;

Συμβουλές από την Factory Sofa

Πολλοί πιστεύουν ότι η σωστή διακόσμηση σαλονιού είναι απλά μια ωραία σύνθεση από κομψά έπιπλα με εντυπωσιακά χρώματα και υφάσματα. Στην πραγματικότητα όμως είναι μια διαδικασία πολύ πιο σύνθετη απ’ ότι αρχικά φαίνεται αλλά άκρως ενδιαφέρουσα και δημιουργική. Ακολουθώντας τις συμβουλές μας και προσαρμόζοντάς τες στο στυλ και το γούστο σας, θα δημιουργήσετε ένα υπέροχο σαλόνι!

Ο καναπές είναι ένα από τα στοιχεία διακόσμησης αλλά το πιο καθοριστικό και το μοναδικό στο σαλόνι που θα προσφέρει πραγματικές στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης. Η επιλογή του θα πρέπει να ταιριάζει με το ύφος της διακόσμησης και να συνδυάζει αισθητική, άνεση και πρακτικότητα! Τι καναπέ να αγοράσω λοιπόν;

  1. Διάσταση & Διάταξη

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα μεγάλα και εντυπωσιακά σαλόνια είναι αυτά που συχνά μαγνητίζουν τα βλέμματα. Η επιλογή της διάστασης και διάταξης όμως εξαρτάται από το μέγεθος και τη διαρρύθμιση του χώρου σας. Μετρήστε τον χώρο σας και μην παραλείψετε στοιχεία που ίσως να εμποδίζουν όπως καλοριφέρ, σκάλα, κολόνες ή την μπαλκονόπορτα. Σχεδιάστε απλά την κάτοψη και φανταστείτε τι θα ταίριαζε καλύτερα στη δική σας διαρρύθμιση π.χ. σαλόνια γωνίες, καναπέδες τριθέσιοι – διθέσιοι , σαλόνια πολυμορφικά ή σαλόνια σε σχήμα πι ;  Μη ξεχάσετε να δείξετε την κάτοψη στον ειδικό και να ζητήσετε την γνώμη του.

Σχέδιο Κάτοψης Χώρου - Πως να μετρήσω τον χώρο μου

*χρησιμοποιήστε ένα μέτρο και ζητήστε την βοήθεια κάποιου φίλου σας για να μετρήσετε τον χώρο. Αν υπάρχει ήδη καναπές στον χώρο, μετρήστε και αυτόν. Μια καλή ιδέα επίσης, είναι να ενώσετε κομμάτια εφημερίδας στο μέγεθος του καναπέ και να τα απλώσετε στο δάπεδο για να δείτε πόσο χώρο πιάνει.

  1. Design

Μια διαχρονική σχεδίαση, με λιτές γραμμές και χωρίς υπερβολές, είναι σίγουρα η safe επιλογή για κάθε σπίτι. Ο καναπές είναι το κύριο κομμάτι της επίπλωσης και δεν θα πρέπει να ξεφεύγει αισθητικά ούτε σε design αλλά ούτε και στο χρώμα του. Μην ξεχνάτε ότι ο καναπές θα παραμείνει στο σπίτι για τουλάχιστον 10 χρόνια, οι τάσεις και η μόδα θα περάσουν αλλά αυτός θα είναι ακόμα εκεί!

Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να ανανεώσετε την εικόνα του είναι να χρησιμοποιήσετε διακοσμητικά μαξιλάρια καναπέ σε διάφορα χρώματα και να τα αλλάζετε όποτε χρειαστεί συνδυαστικά με την υπόλοιπη διακόσμηση στο χώρο όπως π.χ. κουρτίνες και χαλιά.

Νέος γωνιακός καναπές ITHAKI

*δείτε πόσο εύκολα αλλάξαμε την εικόνα του νέου καναπέ “ITHAKI” χρησιμοποιώντας δύο κόκκινα διακοσμητικά μαξιλάρια

  1. Ποιότητα & Κατασκευή

Η ποιότητα και η κατασκευή είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες επιλογής οποιουδήποτε επίπλου, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για καναπέ, ίσως από τα λίγα έπιπλα στο σπίτι μας με τεχνολογία (π.χ. ορθοπεδικό κάθισμα). Επίσης, όπως ξαναείπαμε ο καναπές μας θα πρέπει να είναι ανθεκτικός και να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Επιλέξτε καναπέ από εξειδικευμένο κατασκευαστή με μακροχρόνια εγγύηση στον σκελετό αλλά και στα αφρώδη μέρη όπως η Factory Sofa που προσφέρει 10ετή γραπτή εγγύηση. Αποφύγετε ελαφριές κατασκευές και φτηνές λύσεις, συνήθως το “φτηνό” μας βγαίνει “ακριβό”.

sinarmologoumena epipla

*Ιδιαίτερη προσοχή στα συναρμολογούμενα έπιπλα, είναι από τα πιο ευπαθή ειδικά αν χρειαστεί να τα συναρμολογήσουμε δεύτερη φορά.

  1. Χρώματα & Υφάσματα

Σε αυτή την επιλογή θα πρέπει να σας καθοδηγήσουν οι ανάγκες σας. Αν έχετε παιδιά ή για κάποιο λόγο ανησυχείτε ότι ο καναπές σας θα λερώνεται συχνά, επιλέξτε αδιάβροχο & αλέκιαστο ύφασμα το οποίο καθαρίζει πανεύκολα. Επίσης, αν έχετε σκοπό να επιλέξετε έντονα χρώματα προσέξτε την ποιότητα του υφάσματος για να μην ξεθωριάζει εύκολα. Τα ασφαλέστερα χρώματα και αυτά που συνδυάζονται ευκολότερα είναι το γκρι, μπεζ και οι διάφορες γήινες αποχρώσεις γύρω από αυτά.

Το δέρμα για τις καιρικές συνθήκες της χώρα μας δεν προτείνεται, διότι είναι πολύ ζεστό και τους καλοκαιρινούς μήνες δεν χαίρεσαι να κάθεσαι σε αυτό.

Αδιάβροχα-Αλέκιαστα υφάσματα σαλονιού/καναπέδων

*ρωτήστε και μάθετε περισσότερα για τα αδιάβροχο-αλέκιαστο υφάσματα, θα κάνουν την ζωή σας ευκολότερη

https://www.factorysofa.gr/fabric-αδιαβροχο-αλεκιαστο

  1. Άνεση & Ξεκούραση

Τον καναπέ τελικά τον επιλέγει το σώμα και όχι το μάτι, γιατί το σώμα τον χαίρεται περισσότερο! Δοκιμάστε το κάθισμα και εμπιστευτείτε τις αισθήσεις σας. Αφήστε το σώμα σας να χαλαρώσει και να νιώσει άνετα. Ζητήστε την συμβουλή του ειδικού, αυτός με την εμπειρία του θα σας καθοδηγήσει και θα βρείτε το ιδανικό για εσάς. Μάθετε περισσότερα για τα Σαλόνια/καναπέδες με κάθισμα Memory Foam

Τι καναπέ να αγοράσω; Οδηγός αγοράς καναπέ & συμβουλές από την Factory Sofa

>> H Factory sofa εξειδικεύεται στα σαλόνια και σας παρέχει τη δυνατότητα να παραγγείλετε τον καναπέ σας στις διαστάσεις και στο ύφασμα – χρώμα που θέλετε. Σας περιμένουμε…

FACTORY Sofa, Λεωφόρος Ποσειδώνος 48, Παλαιό Φάληρο, Τηλ. 2106025980 www.factorysofa.gr

FACTORY Sofa Project, 2ο χλμ Βάρης – Κορωπίου Λ.Ευελπίδων 362, Κίτσι Τηλ2102208231

FACTORY Sofa North, 1ο χλμ Π.Ε.Ο Κατερίνης-Θεσ/νίκης, Κατερίνη, Τηλ. 2351028310 www.factorysofanorth.gr

FACTORY Sofa Island, Λίνδου 216, Ρόδος Τηλ. 2241060900

Ώρα να αντικαταστήσετε το σαλόνι σας με ένα καινούργιο;

Προλάβετε τις Νέες Προσφορές !

Σαλόνια Factory Sofa • Άριστη ποιότητα στις καλύτερες τιμές • Με δεκαετή εγγύηση και υποστήριξη • ISO 9001:2008 • Aποστολές Πανελλαδικά