ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Η ασφάλεια και το απόρρητο των προσωπικών σας δεδομένων αποτελούν υψηλή προτεραιότητα για εμάς. Παρακαλούμε να διαβάσετε αυτή την πολιτική απορρήτου της Factory Sofa προκειμένου να ενημερωθείτε σχετικά με τις πρακτικές μας για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων. Με τη χρήση της ιστοσελίδας μας, αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τις πρακτικές που περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων.

Ποιοι είμαστε

Η διεύθυνση της σελίδας είναι: https://www.factorysofa.gr.

Ο ιστότοπος  www.factorysofa.gr είναι ένα ηλεκτρονικό εμπορικό κατάστημα πώλησης προϊόντων και υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου (στο εξής καλούμενο ως ηλεκτρονικό κατάστημα ή ιστότοπος). Τον ιστότοπο www.factorysofa.gr δημιούργησε και λειτουργεί η εταιρία με την επωνυμία  «Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ & ΣΙΑ Ε.Ε.» που εδρεύει στο Παλαιό Φάληρο Αττικής, Λεωφόρος Ποσειδώνος αρ .48, Τ.Κ. 17562  και εκπροσωπείται νόμιμα με αριθμό ΓΕΜΗ 118678001000 (στο εξής καλούμενη ως εταιρία).

Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: www.factorysofa.gr/contact.

Τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης: 2106025980.

Προσωπικά δεδομένα

Προσωπικά δεδομένα είναι πληροφορίες που σας προσδιορίζουν άμεσα ή έμμεσα. Έμμεσα σημαίνει σε συνδυασμό με άλλες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα, το όνομα, την ταχυδρομική διεύθυνση, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό τηλεφώνου σας, ή ένα μοναδικό αριθμό αναγνώρισης συσκευής.

Ποια προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε και γιατί

Μολονότι σε κάποιες περιπτώσεις θα σας ζητήσουμε να μας παρέχετε τα προσωπικά σας δεδομένα, για παράδειγμα, προκειμένου να μπορέσετε να δημιουργήσετε λογαριασμό στην www.factorysofa.gr ή να αγοράσετε προϊόντα (και θα σας καταστήσουμε σαφές τι ακριβώς χρειαζόμαστε από εσάς εκείνη τη στιγμή), μπορείτε ωστόσο να επισκεφθείτε πολλές σελίδες στον ιστότοπό μας, χωρίς να χρειαστεί να μας παρέχετε οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με τα προσωπικά σας δεδομένα.

Η εταιρία σχεδίασε την ιστοσελίδα της έτσι ώστε οι χρήστες της να μπορούν να την επισκέπτονται χωρίς να χρειάζεται να αποκαλύπτουν τη ταυτότητα τους εκτός και αν το επιθυμούν. Ζητείται από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας, να μας παρέχουν με προσωπικά τους δεδομένα μόνο στη περίπτωση που θέλουν να παραγγείλουν προϊόν(τα), να εγγραφούν στην ιστοσελίδα μας και/ή να στείλουν email στο www.factorysofa.gr.

Χρήση των Πληροφοριών. H www.factorysofa.gr συλλέγει τρεις τύπους πληροφοριών σχετικά με τους χρήστες:

(1) στοιχεία που ο χρήστης μας δίνει κατά την εγγραφή του ως πελάτης,

(2) στοιχεία που ο χρήστης μας δίνει προκειμένου να εκτελεστεί η παραγγελία του από τo www.factorysofa.gr,

(3) στοιχεία που ο χρήστης μας δίνει κατά τη σύνδεσή του μέσω άλλης πλατφόρμας (εφαρμογές ios, android, Facebook, Google).

Κατά την συμπλήρωση της φόρμας παραγγελίας στην ιστοσελίδα μας, θα σας ζητηθεί το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση, ο ταχυδρομικός κωδικός της περιοχής σας, η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, το τηλέφωνο σας, ο τρόπος πληρωμής της παραγγελίας. Συμπληρωματικά μπορεί να σας ζητηθούν και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες, όπως στοιχεία αποστολής – παράδοσης μιας παραγγελίας, στοιχεία τιμολόγησης ή λεπτομέρειες σχετικά με προσφορά που έχετε ζητήσει.

Στοιχεία πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας θα σας ζητηθούν αποκλειστικά και μόνο όταν έχετε επιλέξει ως τρόπο πληρωμής “Πληρωμή με Κάρτα” και εφόσον αυτός ο τρόπος πληρωμής είναι ενεργοποιημένος και επιλέξιμος στην ιστοσελίδα.

ΔΕΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΧΡΕΩΣΤΙΚΗΣ ή ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ, ως εκ τούτου η υπεξαίρεσή τους από τρίτους είναι πρακτικά αδύνατη. H εκκαθάριση της συναλλαγής σας, αν επιλέξετε να πραγματοποιήσετε πληρωμή με την χρεωστική ή πιστωτική σας κάρτα, γίνεται με μέθοδο ανακατεύθυνσης (redirect) στο ασφαλές δικτυακό περιβάλλον της Eurobank εφόσον αυτή η πύλη πληρωμών είναι ενεργοποιημένη.

Η εταιρία κάνει χρήση των πληροφοριών που μας δίνετε κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής αποστολής της φόρμας, προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας σχετικά με (i) την παράδοση της παραγγελίας στο χώρο σας, (ii) για επιβεβαίωση και ταυτοποίηση του πελάτη σε κάθε αναγκαία περίπτωση, (iii) για νέα ή εναλλακτικά προϊόντα που προσφέρονται από την www.factorysofa.gr (iv) ειδικές προσφορές της www.factorysofa.gr.

Συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Κατά τη δημιουργία του λογαριασμού σας στην ιστοσελίδα μας: Κατά τη διάρκεια εγγραφής σας στο www.factorysofa.gr, μας παρέχετε το όνομα χρήστη, τον κωδικό πρόσβασης και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email). Άλλες πληροφορίες που επιλέγετε να παράσχετε σε σχέση με το λογαριασμό σας, για παράδειγμα όνομα, τηλέφωνα επικοινωνίας, διεύθυνση τιμολόγησης / αποστολής και άλλες προσωπικές πληροφορίες, φυλάσσονται επίσης από εμάς και τις διαχειριζόμαστε σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
  • Όταν εγγράφεστε προκειμένου να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό, ή άλλο υλικό μάρκετινγκ ή να ανανεώνετε τις προτιμήσεις σας στο σχετικό κέντρο: Μας παρέχετε τη διεύθυνση email σας, το όνομα και άλλες σχετικές πληροφορίες, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να ανταποκρινόμαστε καλύτερα στις ερωτήσεις και απορίες σας αλλά και να εξατομικεύουμε την άμεση, μη συναλλακτική, επικοινωνία μας μαζί σας, στέλνοντάς σας ενημερωτικό υλικό ή υλικό μάρκετινγκ προσαρμοσμένα στις δικές σας ανάγκες.
  • Όταν επικοινωνείτε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφώνου ή ταχυδρομείου, για παράδειγμα, όταν έρχεστε σε επαφή με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μας, θα σας ζητηθεί να μας παρέχετε τα προσωπικά σας στοιχεία, όπως όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail κλπ
  • Όταν παρέχετε συγκεκριμένο περιεχόμενο στην ιστοσελίδα μας, όπως για παράδειγμα, κριτική ή σχόλια ως πελάτης. Συλλέγουμε τα δεδομένα που εμφανίζονται στη φόρμα σχολίων και τη διεύθυνση IP του επισκέπτη για να βοηθήσουμε στην ανίχνευση ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

Σχόλια

Όταν οι επισκέπτες αφήνουν σχόλια στον ιστότοπο, συλλέγουμε τα δεδομένα που εμφανίζονται στη φόρμα σχολίων όπως επίσης τη διεύθυνση IP του επισκέπτη και τη συμβολοσειρά του χρήστη του προγράμματος περιήγησης ώστε να βοηθήσουμε στην ανίχνευση ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

Μια ανωνυμοποιημένη συμβολοσειρά που δημιουργήθηκε από τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (επίσης αποκαλούμενη “hash”) ενδέχεται να παρασχεθεί στην υπηρεσία Gravatar για να δει αν τη χρησιμοποιείτε. Η πολιτική απορρήτου της υπηρεσίας Gravatar διατίθεται εδώ: https://automattic.com/privacy/. Μετά την έγκριση του σχολίου σας, η εικόνα του προφίλ σας είναι ορατή στο κοινό μέσα στο πλαίσιο του σχολίου σας.

Πολυμέσα

Εάν μεταφορτώνετε εικόνες στον ιστότοπο, θα πρέπει να αποφύγετε τη μεταφόρτωση εικόνων με ενσωματωμένα δεδομένα τοποθεσίας (EXIF GPS). Οι επισκέπτες του ιστότοπου μπορούν να πραγματοποιήσουν λήψη και εξαγωγή οποιωνδήποτε δεδομένων τοποθεσίας από εικόνες στον ιστότοπο.

Φόρμες Επικοινωνίας

Η Φόρμα επικοινωνίας συλλέγει Όνομα, Επίθετο, email, Τηλέφωνο και το κείμενό σας ώστε να είναι δυνατή η επικοινωνία σας με την εταιρία. Τα δεδομένα αυτά χρησιμοποιούνται από την εταιρία μας μόνο κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας μαζί σας.

Cookies

Αν αφήσετε ένα σχόλιο στον ιστότοπό μας, μπορείτε να επιλέξετε να αποθηκεύσετε το όνομα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον ιστότοπό σας σε cookies. Αυτά είναι για την δική σας ευκολία, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας πάλι όταν αφήσετε ένα άλλο σχόλιο. Αυτά τα cookies θα διαρκέσουν για ένα έτος.

Αν έχετε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε στον ιστότοπο, θα δημιουργήσουμε ένα προσωρινό cookie για να προσδιορίσουμε αν ο φυλλομετρητής σας δέχεται cookies. Το cookie δεν περιέχει προσωπικές πληροφορίες και θα διαγράφει μόλις κλείσετε τον φυλλομετρητή σας.

Όταν συνδεθείτε, θα δημιουργήσουμε επίσης διάφορα cookies για να αποθηκεύσετε τις πληροφορίες σύνδεσης και τις επιλογές οθόνης. Τα cookie εισόδου διαρκούν για δύο ημέρες και τα cookie επιλογών οθόνης διαρκούν για ένα χρόνο. Αν επιλέξετε “Να με θυμάσαι”, η σύνδεσή σας θα παραμείνει για δύο εβδομάδες. Αν αποσυνδεθείτε από το λογαριασμό σας, τα cookie σύνδεσης θα καταργηθούν.

Εάν επεξεργαστείτε ή δημοσιεύσετε ένα άρθρο, ένα επιπλέον cookie θα αποθηκευτεί στο πρόγραμμα περιήγησης. Αυτό το cookie δεν περιλαμβάνει προσωπικά δεδομένα και υποδεικνύει απλώς το post ID του άρθρου που μόλις επεξεργαστήκατε. Λήγει μετά από 1 ημέρα.

Μάθετε περισσότερα για τη χρήση Cookies εδώ.

Ενσωματωμένο περιεχόμενο από άλλους ιστότοπους

Τα άρθρα σε αυτόν τον ιστότοπο ενδέχεται να περιλαμβάνουν ενσωματωμένο περιεχόμενο (π.χ. βίντεο, εικόνες, άρθρα κ.λπ.). Το ενσωματωμένο περιεχόμενο από άλλους ιστότοπους συμπεριφέρεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και αν ο επισκέπτης επισκέφθηκε τον άλλο ιστότοπο.

Αυτοί οι ιστότοποι ενδέχεται να συλλέγουν δεδομένα για εσάς, χρησιμοποιούν cookies, ενσωματώνουν επιπλέον παρακολούθηση τρίτου μέρους και να παρακολουθούν την αλληλεπίδρασή σας με αυτό το περιλαμβανόμενο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης της αλληλεπίδρασής σας με το περιλαμβανόμενο περιεχόμενο, εάν έχετε λογαριασμό και έχετε συνδεθεί στον συγκεκριμένο ιστότοπο.

Αναλυτικά στοιχεία

Η ιστοσελίδα είναι συνδεδεμένη με υπηρεσίες της Google και του Facebook. Συλλέγουμε ανώνυμα & μη ταυτοποιήσημα από εμάς δεδομένα για να παρέχουμε εξατομικευμένες διαφημίσεις σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά σας σε διάφορες πλατφόρμες των social media, στην αναζήτηση Google καθώς και στους συνεργάτες αναζήτησης & προβολής Google.

Τα δεδομένα που συλλέγουμε είναι τα εξής:

Διασύνδεση ιστοτόπου με εφαρμογές τρίτων

  • Ανώνυμα δεδομένα συμπεριφοράς επισκέψεων & κλικ σε σελίδες και προϊόντα.
  • Ανώνυμα δεδομένα από τις συσκευές χρήσης, από τι είδους συσκευή εισήλθατε στον ιστότοπο desktop, smartphone ή tablet κλπ.
  • Ανώνυμα Δεδομένα τοποθεσίας (πόλη, χώρα)
  • Διεύθυνση IP
  • Ανώνυμα Δημογραφικά δεδομένα (ηλικία, φύλο, οικογενειακή κατάσταση)

Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα αυτά και σε άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες marketing, από τις οποίες ενημερώνεστε τη στιγμή που συλλέγονται τα δεδομένα σας και είναι εύκολο να επιλέξετε εάν επιθυμείτε να συμπεριλαμβάνεστε στο δίκτυο διαφήμισης ή όχι (opt-out) από την εκάστοτε υπηρεσία.

Για τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη αλλά και για να λάβουμε τα παραπάνω στατιστικά επισκεψιμότητας και τάσης αγοράς χρησιμοποιούμε τις εφαρμογές Google Analytics από την Google & Facebook Analytics από την Facebook.

Διαθέσιμες επιλογές εξαίρεσης του Google Analytics για τον ιστό: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/

Λίστα Ενημερωτικών Δελτίων (newsletters) & Marketing

Κατόπιν συγκατάθεσής σας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα που ζητούνται κατά την εγγραφή σας στη λίστα ενημερωτικών δελτίων για να σας στείλουμε μηνύματα μάρκετινγκ. Αν έχετε λοιπόν συναινέσει σε αυτό, αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω μίας ανάρτησης, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνυμάτων κειμένου, κοινωνικών μέσων. Επίσης μπορούμε να προωθήσουμε προϊόντα ή υπηρεσίες με ειδοποιήσεις και διαφημίσεις μέσω εφαρμογών. Αυτό συμβαίνει όταν έχουμε έναν επιχειρηματικό ή εμπορικό λόγο για να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες σας παρόλο που θα σας παρέχουμε πάντα την ευκαιρία να αντιταχθείτε στο μάρκετινγκ. Μπορεί να σας ζητήσουμε να επιβεβαιώσετε ή να ενημερώσετε τα προσωπικά σας δεδομένα, αν αγοράσετε νέα προϊόντα ή υπηρεσίες στο μέλλον. Θα σας ζητήσουμε επίσης να το κάνετε αυτό εάν υπάρξουν αλλαγές στη νομοθεσία, τη ρύθμιση ή τη δομή της επιχείρησης μας. Συγκεντρώνουμε στατιστικά στοιχεία σχετικά με το άνοιγμα των ηλεκτρονικών μηνυμάτων και τα κλικ χρησιμοποιώντας βιομηχανικές τεχνολογίες για να μας βοηθήσετε να παρακολουθούμε και να βελτιώνουμε τα ηλεκτρονικά μας ενημερωτικά δελτία. Μπορείτε να καταργήσετε την εγγραφή σας σε γενικές αποστολές ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο κάτω μέρος οποιουδήποτε από τα ηλεκτρονικά μας μηνύματα.

Σημειώστε ότι εάν αποχωρήσετε από τη λήψη μηνυμάτων μάρκετινγκ από εμάς, πιθανόν να συνεχίσουμε να επικοινωνούμε μαζί σας σχετικά με τις συναλλαγές, το λογαριασμό σας, τις έρευνες πελατών και τους διαγωνισμούς που πιθανόν να έχετε εκφράσει ενδιαφέρον.

Συλλογή & επεξεργασία δεδομένων κατά τη χρήση των Social Media

Όταν κάνετε κάποιο σχόλιο στις σελίδες που διαθέτει η εταιρία στα Social Media (Facebook, Instagram, Youtube, Flickr, Google+) εμφανίζεται το όνομά ή ψευδώνυμό σας. Κατά την προσωπική μεταξύ μας “inbox” επικοινωνία μπορεί να σας ζητηθεί το τηλέφωνο, όνοματεπώνυμο ή email εφόσον ενδιαφέρεστε για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με κάποιο προϊόν ή υπηρεσία. Φωτογραφίες και σχόλια που μας στέλνετε στα Social Media είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν, να αναδημοσιευθούν ή ακόμα και να διαφημιστούν από την εταιρία. Η εταιρία έχει δικαίωμα να αποκρύψει σχόλια στα Social Media τα οποία θεωρεί επιβλαβή.

Συλλογή & επεξεργασία δεδομένων κατά την αγορά από το φυσικό κατάστημα

Η αγορά των προϊόντων από το φυσικό κατάστημα είναι δυνατό να γίνει με τη φυσική σας παρουσία ή τηλεφωνικά. Για την επεξεργασία της παραγγελίας σας συλλέγονται από το φυσικό κατάστημα το Ονοματεπώνυμο, η Διεύθυνση, το Τηλέφωνο και το Email σας. Τα δεδομένα αυτά γνωστοποιούνται στους υπεύθυνους υπαλλήλους επεξεργασίας της παραγγελίας σας (προσωπικό της εταιρίας), στο εργαστήρι κατασκευής και στους μεταφορείς που θα παραδόσουν το προϊόν σ’εσάς.
Διατηρούνται στην εταιρία για όσο χρόνο ισχύει η εγγύηση του προϊόντος εκτός εάν επιθυμείτε να διαγραφούν νωρίτερα.
Με τα δεδομένα που συλλέγουμε μπορούμε να επικοινωνούμε μαζί σας για:
• Ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της παραγγελίας ή τυχόν επισκευής.
• Έρευνα ικανοποίησης πελατών σχετικά με το προϊόν που αγοράσατε.
• Ενημέρωση για προσφορά που εκδηλώσατε ενδιαφέρον

Με ποιόν μοιραζόμαστε τα δεδομένα σας

Πρόσβαση στα Δεδομένα σας έχει το απολύτως απαραίτητο προσωπικό της Εταιρίας, το οποίο έχει δεσμευτεί με τήρηση εμπιστευτικότητας και οι συνεργαζόμενες με εμάς επιχειρήσεις ή τρίτοι πάροχοι υπηρεσιών, οι οποίες επεξεργάζονται τα Δεδομένα σας ως Εκτελούντες την Επεξεργασία για λογαριασμό μας και σύμφωνα με τις εντολές μας.

Η Εταιρία κάνει κοινή χρήση των Δεδομένων σας με:

  • Τρίτους παρόχους υπηρεσιών που επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα για λογαριασμό της Εταιρίας, για παράδειγμα (ενδεικτικά αναφέρονται) για την επεξεργασία πιστωτικών καρτών και πληρωμών, μεταφορές και παραδόσεις, διαχείριση και συντήρηση των δεδομένων μας, διανομή email, έρευνα και ανάλυση, διαχείριση προωθητικών ενεργειών της μάρκας και των προϊόντων, Google, Facebook, καθώς και διαχείριση ορισμένων υπηρεσιών και στοιχείων. Όταν χρησιμοποιούμε τρίτους παρόχους υπηρεσιών συνάπτουμε συμφωνίες που τους υποχρεώνουν να εφαρμόζουν κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.
  • Άλλους τρίτους φορείς, στον βαθμό που απαιτείται για τους εξής σκοπούς: (i) συμμόρφωση με κρατικό αίτημα, δικαστική απόφαση ή ισχύοντα νόμο, (ii) αποτροπή παράνομων χρήσεων των Δικτυακών Τόπων και Apps μας ή παραβιάσεων των Όρων Χρήσης των Δικτυακών Τόπων και Apps μας και των πολιτικών μας, (iii) δική μας προστασία από αξιώσεις τρίτων, και (iv) συμβολή στην αποτροπή ή έρευνα περιπτώσεων απάτης (π.χ. παραχάραξη)
  • Σε άλλους τρίτους όταν εσείς οι ίδιοι έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας
  • Παρέχουμε μόνο τις πληροφορίες που χρειάζονται για την εκτέλεση των συγκεκριμένων υπηρεσιών τους.
  • Μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα Δεδομένα σας μόνο για τους ακριβείς σκοπούς που καθορίζουμε στη σύμβασή μας μαζί τους.
  • Συνεργαζόμαστε στενά μαζί τους για να διασφαλίσουμε ότι το απόρρητό σας είναι σεβαστό και προστατεύεται ανά πάσα στιγμή.
  • Αν σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες τους, οποιαδήποτε από τα δεδομένα που κατέχετε θα διαγραφούν ή θα καταστούν ανώνυμα.
  • Παρέχουμε μόνο τις πληροφορίες που χρειάζονται για την εκτέλεση των συγκεκριμένων υπηρεσιών τους.
  • Μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα Δεδομένα σας μόνο για τους ακριβείς σκοπούς που καθορίζουμε στη σύμβασή μας μαζί τους.
  • Συνεργαζόμαστε στενά μαζί τους για να διασφαλίσουμε ότι το απόρρητό σας είναι σεβαστό και προστατεύεται ανά πάσα στιγμή.
  • Αν σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες τους, οποιαδήποτε από τα δεδομένα που κατέχετε θα διαγραφούν ή θα καταστούν ανώνυμα.

Για πόσο καιρό διατηρούμε τα δεδομένα σας

Εάν αφήσετε ένα σχόλιο, το σχόλιο και τα μεταδεδομένα του διατηρούνται επ’ αόριστον. Αυτό γίνεται ώστε να μπορούμε να αναγνωρίζουμε και να εγκρίνουμε αυτόματα τα σχόλια που ακολουθούν, αντί να τα κρατάμε σε ουρά συντονισμού.

Διατηρούμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας όσο χρειάζεται για να εκπληρώσουμε τους σκοπούς που ορίζονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου (εκτός και αν μεγαλύτερη περίοδος διατήρησης απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία). Γενικά αυτό σημαίνει ότι θα διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο διάστημα έχετε λογαριασμό στην Εταιρία μας. Αναφορικά με τα Προσωπικά σας Δεδομένα που σχετίζονται με αγορές προϊόντων, διατηρούμε αυτά τα δεδομένα για μεγαλύτερο διάστημα προκειμένου να συμμορφωθούμε με τις νομικές μας υποχρεώσεις (όπως τη φορολογική και εμπορική νομοθεσία και για λόγους παροχής εγγύησης).

Στο τέλος αυτής της περιόδου διατήρησης, τα δεδομένα σας θα διαγραφούν πλήρως ή ανώνυμα, για παράδειγμα με τη συγκέντρωση με άλλα δεδομένα, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με μη αναγνωρίσιμο τρόπο για στατιστική ανάλυση και επιχειρηματικό προγραμματισμό. Μερικά παραδείγματα περιόδων διατήρησης δεδομένων πελατών:

Παραγγελίες

Όταν τοποθετείτε μια παραγγελία, θα διατηρήσουμε τα προσωπικά δεδομένα που μας δώσατε για δέκα χρόνια, ώστε να μπορέσουμε να συμμορφωθούμε με τις νομικές και συμβατικές υποχρεώσεις μας.

Εγγυήσεις

Εάν η παραγγελία σας περιλαμβάνει εγγύηση, τα σχετικά προσωπικά δεδομένα θα διατηρηθούν μέχρι το τέλος της περιόδου εγγύησης.

Newsletter

Η δήλωση συγκατάθεσης σας για αποστολή ενημερωτικού δελτίου (newsletter) τηρείται από τη στιγμή της εγγραφής σας στη λίστα (subscribe), για όσο χρόνο σας αποστέλλεται ενημερωτικό δελτίο από την Εταιρία, μέχρι της διακοπής της εγγραφής σας (unsubscribe) από τη λίστα.

Για χρήστες που εγγράφονται στον ιστότοπο μας, αποθηκεύουμε επίσης τα προσωπικά δεδομένα που καταχωρούν στο προφίλ χρήστη τους. Όλοι οι χρήστες μπορούν να βλέπουν, να επεξεργάζονται ή να διαγράφουν τα προσωπικά δεδομένα τους ανά πάσα στιγμή (εκτός από το να μπορούν να αλλάξουν το όνομα χρήστη τους). Οι διαχειριστές του παρόντος ιστότοπου μπορεί επίσης να βλέπουν και να επεξεργάζονται αυτές τις πληροφορίες.

Ποια δικαιώματα έχετε στα δεδομένα σας

Εάν έχετε λογαριασμό σε αυτόν τον ιστότοπο ή έχετε αφήσει σχόλια, μπορείτε να ζητήσετε να λάβετε ένα εξαγόμενο αρχείο των προσωπικών δεδομένων που διατηρούμε για εσάς, συμπεριλαμβανομένων τυχόν δεδομένων που έχετε παράσχει σε εμάς. Μπορείτε επίσης να αιτηθείτε να διαγράψουμε τα προσωπικά δεδομένα που διατηρούμε για εσάς. Αυτό δεν περιλαμβάνει δεδομένα που είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε για διοικητικούς, νομικούς ή λόγους ασφαλείας.

Α. Έχετε δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα. Αυτό σημαίνει ότι έχετε το δικαίωμα να ενημερωθείτε από εμάς εάν επεξεργαζόμαστε Δεδομένα σας. Αν επεξεργαζόμαστε Δεδομένα σας μπορείτε να ζητήσετε να ενημερωθείτε για τον σκοπό της επεξεργασίας, το είδος των Δεδομένων σας που τηρούμε, σε ποιους τα δίνουμε, πόσο διάστημα τα αποθηκεύουμε, αν γίνεται αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων, αλλά και για τα λοιπά δικαιώματα σας, όπως διόρθωσης, διαγραφής δεδομένων, περιορισμού της επεξεργασίας και υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Β. Έχετε δικαίωμα διόρθωσης ανακριβών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Αν διαπιστώσετε ότι υφίσταται λάθος στα Δεδομένα σας μπορείτε να μας υποβάλετε αίτηση για να τα διορθώσουμε (π.χ. διόρθωση ονόματος ή ενημέρωση αλλαγής διεύθυνσης).

Γ. Έχετε δικαίωμα διαγραφής/δικαίωμα στη λήθη. Μπορείτε να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα δεδομένα σας αν δεν είναι απαραίτητα πλέον για τους ως άνω αναφερόμενους σκοπούς επεξεργασίας ή επιθυμείτε να ανακαλέσετε την συναίνεση σας στις περίπτωση που αυτή είναι η μόνη νόμιμη βάση.

Δ. Έχετε δικαίωμα φορητότητας των Δεδομένων σας. Μπορείτε να μας ζητήσετε να λάβετε σε αναγνώσιμη μορφή τα Δεδομένα που έχετε παράσχει ή να μας ζητήσετε να τα διαβιβάσουμε σε άλλο υπεύθυνο επεξεργασίας.

Ε. Έχετε δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας. Μπορείτε να μας ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία των Δεδομένων σας για όσο χρόνο εκκρεμεί η εξέταση των αντιρρήσεων σας ως προς την επεξεργασία.

ΣΤ. Έχετε δικαίωμα εναντίωσης και ανάκλησης συγκατάθεσης στην επεξεργασία των Δεδομένων σας. Μπορείτε να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των Δεδομένων σας και εμείς θα σταματήσουμε την επεξεργασία των Δεδομένων σας, αν δεν υφίστανται άλλοι επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι που υπερισχύουν έναντι του δικαιώματος σας. Εάν έχετε δηλώσει τη συγκατάθεσή σας για τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα, μπορείτε να ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή με μελλοντική ισχύ.

Που θα σταλούν τα δεδομένα σας

Τα σχόλια επισκεπτών ενδέχεται να ελέγχονται μέσω ενός αυτοματοποιημένου συστήματος ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

Απαγορεύουμε τη χρήση της ιστοσελίδας μας ή των υπηρεσιών μας με σκοπό τη μεταφορά, τη διανομή ή την παράδοση οποιωνδήποτε μαζικών μηνυμάτων ή ανεπιθύμητων εμπορικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Spam). Ακόμη, δεν επιτρέπουμε την αποστολή μηνυμάτων spam σε οποιονδήποτε από τους πελάτες μας. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τα email που αποστέλλονται από και προς την ιστοσελίδα μας δεν επιτρέπεται να:

  • χρησιμοποιούν ή περιέχουν μη έγκυρες ή παραποιημένες επικεφαλίδες χρησιμοποιούν ή περιέχουν μη έγκυρα ή μη υπαρκτά ονόματα χώρου (domain names) χρησιμοποιούν οποιαδήποτε τεχνική ώστε να παραποιήσουν, αποκρύψουν ή συγκαλύψουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον εντοπισμό της προέλευσης του κάθε email χρησιμοποιούν άλλους τρόπους παραπλάνησης χρησιμοποιούν το όνομα χώρου (domain name) ενός τρίτου δικτύου, ή μεταδίδουν το email μέσω ενός τρίτου δικτύου, χωρίς την άδεια αυτού περιέχουν ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες στο θέμα ή στο κύριο περιεχόμενο μη συμμορφώνονται με τους τεχνικούς κανονισμούς, που περιγράφονται παρακάτω παραβιάζουν με άλλο τρόπο τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας

Δεν επιτρέπουμε με κανέναν τρόπο, τη συλλογή διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γενικών πληροφοριών των πελατών και των συνδρομητών μας, μέσω της ιστοσελίδας μας ή των υπηρεσιών μας. Δεν επιτρέπουμε και δεν εξουσιοδοτούμε καμία προσπάθεια χρήσης των υπηρεσιών μας με τρόπο που θα μπορούσε να βλάψει, απενεργοποιήσει, επιβαρύνει οποιοδήποτε μέρος των υπηρεσιών μας ή να παρεμποδίσει οποιονδήποτε επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες μας.

Αν θεωρήσουμε πως γίνεται κάποια μη εξουσιοδοτημένη ή ακατάλληλη χρήση σε οποιαδήποτε από τις υπηρεσίες μας, μπορούμε, χωρίς προειδοποίηση, κατά την απόλυτη διακριτική μας ευχέρεια, να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα για να εμποδίσουμε μηνύματα από έναν συγκεκριμένο χώρο στο διαδίκτυο (domain), έναν διακομιστή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή μια διεύθυνση IP. Έχουμε τη δυνατότητα να διαγράψουμε αμέσως οποιονδήποτε λογαριασμό κάνει χρήση των υπηρεσιών μας, ο οποίος κατά την απόλυτη διακριτική μας ευχέρεια, μεταδίδει ή συνδέεται με τη μετάδοση οποιωνδήποτε e-mails που παραβιάζουν την παρούσα πολιτική.

Σε κανένα σημείο της παρούσης πολιτικής δεν υπάρχει η πρόθεση να σας χορηγηθεί το δικαίωμα να μεταδίδετε ή να στέλνετε e-mail, μέσω του δικτυακού τόπου μας ή/και των υπηρεσιών μας. Η τυχόν αποτυχία να εφαρμοστεί αυτή η πολιτική δεν ισοδυναμεί σε καμία περίπτωση με παραίτηση από τα δικαιώματά μας. Η μη εξουσιοδοτημένη χρήση οποιασδήποτε από τις υπηρεσίες μας όσον αφορά τη διαβίβαση των ανεπιθύμητων e-mails, συμπεριλαμβανομένων και των e-mails που θεωρούνται ως ανεπιθύμητα στην παρούσα πολιτική, μπορεί να οδηγήσει σε αστικές, ποινικές, ή διοικητικές κυρώσεις εναντίον των αποστολέων και εκείνων που τους βοηθούν.

Τα στοιχεία επικοινωνίας σας

Θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για τους σκοπούς όπως περιγράφονται παραπάνω. Δεν συλλέγουμε ούτε επεξεργαζόμαστε περισσότερο ή άλλους τύπους προσωπικών δεδομένων από ό,τι είναι απαραίτητο να εκπληρώσουμε τον αντίστοιχο σκοπό. Θα χρησιμοποιήσουμε προσωπικά δεδομένα μόνο σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρούσα πολιτική απορρήτου, εκτός εάν έχετε ειδικά παράσχει τη συγκατάθεσή σας για μια άλλη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων.

Εάν σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα τα οποία επεξεργαζόμαστε με τη συγκατάθεσή σας, για σκοπούς άλλους από αυτούς που έχουν γνωστοποιηθεί στη συγκατάθεση αυτή, θα σας ενημερώσουμε εκ των προτέρων και, σε περιπτώσεις όπου η επεξεργασία γίνεται με βάση τη συγκατάθεσή σας, θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για διαφορετικό σκοπό μόνο με την άδειά σας.

Επιπλέον πληροφορίες

Πως προστατεύουμε τα στοιχεία σας

Δεσμευόμαστε να διαφυλάσσουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ασφαλείας των Προσωπικών Δεδομένων σας, έχουμε λάβει όλα τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία των Δεδομένων σας από κάθε μορφής τυχαία ή αθέμιτη επεξεργασία. Χρησιμοποιούμε τις πιο σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Ο ιστότοπος www.factorysofa.gr χρησιμοποιεί τα πρωτόκολλα HTTPS & TLS, για ασφαλείς online εμπορικές συναλλαγές. Με αυτόν τον τρόπο κρυπτογραφούνται όλα τα Δεδομένα που παρέχετε, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού της πιστωτικής σας κάρτας, του ονόματος και της διεύθυνσης σας, έτσι ώστε να μην μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν ή να αλλαχθούν κατά την μεταφορά τους στο Internet.

Επιπρόσθετα, τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την αναγνώρισή σας ως χρήστη λογαριασμού είναι δύο: το Όνομα Χρήστη (Username) και ο Προσωπικός Μυστικός Κωδικός Ασφαλείας (Password). Κάθε φορά που καταχωρείτε τα στοιχεία σας, σας παρέχεται πρόσβαση στον προσωπικό σας λογαριασμό.

Η συγκεκριμένη διαδικασία επιτυγχάνεται με ασφάλεια μέσω της κρυπτογράφησης κατά την μεταφορά τους στο διαδίκτυο και τους εξυπηρετητές (servers) της Εταιρίας. Κατά τα ίδια πρότυπα, σας δίδεται η δυνατότητα να μεταβάλετε τον Προσωπικό Μυστικό Κωδικό Ασφαλείας σας (Password) όσο συχνά εσείς επιθυμείτε.

Μετά την καταχώρηση του επιθυμητού κωδικού, ο νέος κωδικός κωδικοποιείται και αποθηκεύεται στα συστήματα της Εταιρίας. Για τον λόγο αυτό, ο μόνος που γνωρίζει τον κωδικό σας είστε ο ίδιος και είστε αποκλειστικά υπεύθυνος για την διατήρηση της μυστικότητας του κωδικού από τρίτα πρόσωπα.

Τα εν λόγω μέτρα επανεξετάζονται και τροποποιούνται όταν κρίνεται απαραίτητο.

Έννομο συμφέρον

Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων είναι απαραίτητη για την βελτίωση των υπηρεσιών της Εταιρίας όπως επεξεργασία στατιστικών και μη ταυτοποιήσιμων δεδομένων, τον εντοπισμό προσπάθειας απάτης καθώς επίσης και για τη διαφύλαξη των έννομων συμφερόντων της Εταιρίας.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα, όπου είναι απαραίτητο βάσει των νόμιμων συμφερόντων της Εταιρίας για τους ακόλουθους σκοπούς:

• Κατά την επικοινωνία και υποστήριξη των πελατών μας. Να απαντάμε και να επικοινωνούμε μαζί σας σχετικά με τα αιτήματα σας, ερωτήσεις, παράπονα, απαιτήσεις, σχόλια, παραγγελίες, αγορές, λογαριασμούς, υλικό σχετικό με τα προϊόντα μας που εμφανίζεται στον ιστότοπο ή στα social media, προσφορές και προωθητικές ενέργειες πχ διαγωνισμοι.
• Για τη βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη. Να διεξάγουμε αναλύσεις δεδομένων, έρευνας καταναλωτών, ανάλυση τάσης και οικονομικής ανάλυση.
• Κατά τις έρευνες από τις δημόσιες αρχές. Να χρησιμοποιήσουμε ή να αποκαλύψουμε δεδομένα στις δημόσιες αρχές, εφόσον ζητηθούν με νόμιμες διαδικασίες, για τον εντοπισμό & πρόληψη προσπάθειας απάτης, άλλων εγκληματικών ενεργειών, αξιώσεων και άλλων υποχρεώσεων.

Απαιτήσεις δημοσιοποίησης κανονιστικών ρυθμίσεων

Ενδέχεται να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε και να διατηρήσουμε προσωπικά δεδομένα για νομικούς λόγους και λόγους συμμόρφωσης, όπως η πρόληψη, ανίχνευση, ή διερεύνηση ενός εγκλήματος, πρόληψη απώλειας, απάτης ή οποιασδήποτε άλλης κατάχρησης των υπηρεσιών μας και των συστημάτων πληροφορικής.

Ενδέχεται επίσης να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για απαιτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού ελέγχου, σκοπούς ασφάλειας πληροφοριών, ή για την προστασία ή ενάσκηση των δικαιωμάτων μας, του απορρήτου, της ασφάλειας, της περιουσίας ημών ή άλλων προσώπων.

Η εταιρία διασφαλίζει την τήρηση των αρχών Προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατά τη χρήση των υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου αναφορικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις πωλήσεις από απόσταση, σε συμφωνία και συμμόρφωση προς το διεθνές, ευρωπαϊκό και εσωτερικό ελληνικό δίκαιο και συγκεκριμένα με τις διατάξεις του Ν.2251/1994 για την προστασία του καταναλωτή, την οδηγία 2000/31/ΕΚ και το ΠΔ 131/2003 για το ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς και του Ν. 2472/1997 για την προστασία του ατόμου και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα όπως έχει συμπληρωθεί με τις αποφάσεις του Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τα Π. Δ. 207/1998 και 79/2000 και το άρθρο 8 του Ν. 2819/2000 και τις οδηγίες 95/46/ΕΚ και 97/66/ΕΚ.

Η εταιρία δηλώνει ρητώς ότι δεν πρόκειται να προβεί σε οποιαδήποτε παράνομη ή αθέμιτη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων και δε μεταβιβάζει με καθ’ οιονδήποτε τρόπο και για οιαδήποτε αιτία προς οποιονδήποτε τρίτο προσωπικά στοιχεία και πληροφορίες των χρηστών/επισκεπτών. Τα προσωπικά σας στοιχεία ύστερα από αίτησή σας διαγράφονται οριστικά και δεν παραχωρούνται με κανέναν τρόπο σε οιονδήποτε. Η υποβολή στοιχείων με σκοπό τη χρήση των υπηρεσιών του ιστοτόπου επέχει θέση υπευθύνου δήλωσης του Ν.1599/1986 και επομένως οποιαδήποτε ψευδής δήλωση στοιχείων μπορεί να επισύρει τις κατ’ άρθρο 22 παρ.6 του νόμου προβλεπόμενες κυρώσεις. Ανήλικοι επισκέπτες/χρήστες του δικτυακού αυτού τόπου δύνανται να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του μόνο με τη συγκατάθεση των γονέων ή των κηδεμόνων τους.

Ποιο είναι το εφαρμοστέο δίκαιο κατά την επεξεργασία των Δεδομένων σας από εμάς;

Εφαρμοστέο Δίκαιο είναι το Ελληνικό Δίκαιο, όπως διαμορφώνεται σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 2016/679/ΕΕ, και εν γένει το ισχύον εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Αρμόδια δικαστήρια για τυχόν αναφυόμενες διαφορές σχετιζόμενες με τα Δεδομένα σας είναι τα Δικαστήρια Αθηνών.

Πού μπορείτε να προσφύγετε αν παραβιάσουμε το ισχύον δίκαιο για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων σας;

Έχετε δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ταχυδρομική δ/νση Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλ. 210. 6475600, δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) [email protected]), αν θεωρείτε ότι η επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων σας παραβιάζει τον ισχύον εθνικό και κανονιστικό πλαίσιο δίκαιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ COOKIES
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ